درمورد هپاتیت چه می دانید؟به بیماران هپاتیتی و اطرافیان آن چه ت.صیه ای می کنیم ؟؟

یکی از بیماریهای گه امروزه افراد زیادی درگیر آن هستند هپاتیت است که خوشبختانه با درمان های جدید و افزایش آگاهی مردم می توان خیلی از انواع آنم را درمان کرد و با مراقبت های ویژه باعث جلوگیری از مبتلا شدن اطرافیان شود

اما هپاتیت چیست ؟ التهاب کبد که به علت های مختلف از جمله ویروس و علل دیگر مثل (مصرف داروها و الکل و قارچ های سمی ) پدید می آید. و شامل انواع مختلفی از جمله (A-b-C-D-E ) است . ولی از میان عفونت های ویروسی نوع B-D و بخصوص Cباعث هپاتیت مزمن می شود.

ما در این مقاله بیشتر درمورد هپاتیت C صحبت خواهیم کرد . که علت آن یک ویروس تک رشته ی کوچک از خانواده flaviviridea بوده به قطر ۴۰_۶۰ نانومتر است > که توانایی سریع در ایجاد جهش در ژن های مربوط به تولید پروتئین های پوشش خود داشته که باعث گریز ویروس از دستیابی سیسیتم ایمنی بدن به آن می گردد .

مهم ترین راههای انتقال آن شامل : معتادین تزریقی ، انتقال خون آلوده ، پیوند اعضاء ، تزریق ایمونوگلوبین ، سوراخ کردن گوش ،فرو رفتن سوزن یا اشیاء از فرد آلاوده به فرد سالم مثل سر سوزن های یکبار مصرف و یا سوزن بخیه در حین زایمان از مادر به جنین امکان پذیر است .

نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم مواردی است که خطر انتقال هپاتیت C تقریبا وجود ندارد ولی جامعه معمولا نگران آن است.

باید بدانیم از طریق دست دادن ،ئ بوسیدن،در آغوش گرفتن ،درکنار فرد مبتلا نشستن ،عطسه ، سرفه و نیش حشرات منتقل نمی شود حتی از طریق جنسی نیز در صورت استفاده از کاندوم خطر انتقال آن بسیار کاهش می یابد ازآنجا که این ویروس از طریق شیر د هی قابل انتقال نیست بنابرین شیر دادن مادر مبتلا به هپاتیت C منعی ندارد .

ویروس هپاتیت C حداقل ۱۶ ساعت و حداکثر ۷ روز بر روی سطوح محیطی زنده می ماند

همیشه بهترین راه درمان پیشگیری است پس لطفا به توصیه های مفید زیل عمل کنید:

-از وسایل اصلاح شخصی در آرایشگاه ها استفاده کنید

-به فرد آلوده اکیدا توصیه می گردد که در صورت استفاده از مواد محرک یا مواد مخدر آن را ترک نماید

در معتادین تزریقی که هنوز ترک نکرده اند توصیه می گردد از سوزن مشرک ، سرنگ مشترک ،پنبه آغشته به الکل مشترک و … استفاده نکنند

-استفاد از مسواک – تیغ – ناخن گیرو شانه شخصی

تمام اشیاء آلوده به خون باید در ظروف مخصوص حمل مواد آلوده قرار داده شوند

علاِِئم این بیماری چیست و دوره کمون (نهفتگی) آن چند روز است ؟ از موقع ورود ویروس به بدن تا بروز علائم بالینی را دوره کمون می گویند که در HCV ( هپاتیت C) از ۱۵ روز تا ۱۶۰ روز است بعد از این دوره بیماران معمولا مبتلا به زردی – بی حالی- تهوع – درد ربع فوقانب راست شکم می شسوند . اما در ۸۰ درصد بیماران هیچ علائم بالینی وجود ندارد .سپس به گروه های پر خطر ( مثل معتادان تزریقی ، تماس با فرد آلود و …) توصیه می شود که به پزشک متخصص مربوطه ( متخصص عفونیو یا متخصص داخلی ) مراجعه کرده تا آزمایش های مربوطه آنها صورت گرفته تا بیماری سریع تشخیص داده شده و شروع به درمان گردد .

در سالهای اخیر بدلیل تولید دارزوهای جدید هخپاتیت خوشبختانه خیلی بیماران به طور قطع درمان شده اند .مهم پیگیری و صرف درست درمان زیر نظر پزشک کمتخصص است اگر بیمار درمان نشود متاسفانه ممکن است هپاتیت منجر به ایجاد سرطان کبد گردد سپس حتما درمان در هپاتیت را جدی بگیرید

منابع :۱۱۰ پاسخ به بیمارن مبتلا به هپاتیت C و اطرافیان آن نوشته :

دکتر حمید کلانتری

دکتر زهرا شهشهان

دکتر مجید یاران